Menu

Oliebehandeling voor het haar. Hoe doe je het?

Je kunt op veel verschillende manieren voor je haar zorgen. Sommige vrouwen wassen het elke dag, anderen ondergaan speciale behandelingen bij haarsalons en dan er zijn er degenen die haaroliën uitvoeren. Het is een heel effectieve methode voor het verzorgen van de hoofdhuid. Als je het nog niet hebt geprobeerd, verspil dan je tijd niet.

Test een oliebehandeling voor haar en hoofdhuid.

haarverjonging met oliën

Oliebehandeling – voorbereiding

Haaroliën is een uitzonderlijke behandeling die de conditie van jouw haar en hoofdhuid verbetert. Het enige dat je hoeft te doen is je klaar te maken om een geschikte olie te gebruiken. Je zult de volgende accessoires en producten nodig hebben: een handdoek, wat warm water, een olie en douchemuts.

Kies de olie die past bij jouw haartype voordat je begint aan de behandeling. Houd in gedachten dat verzadigde oliën ideaal zijn voor laag poreus haar. Enkelvoudig onverzadigde oliën werken voor medium poreus haar, terwijl meervoudig onverzadigde oliën perfect zijn voor hoog poreus haar. Was jouw haar met een zuiverende shampoo voordat je aan een oliebehandeling begint. Ontklit de lokken om te voorkomen dat ze gaan klitten tijdens het aanbrengen. Daarna bereid je de oliemengeling voor.

 • oliën voor laag poreus haar zijn o.a. kokos, palm, monoi, mango, babassu, kukui.
 • oliën voor medium poreus haar zijn o.a. amandel, sesam, macadamia, raapzaad, avocado.
 • oliën voor hoog poreus haar zijn o.a. argan, druivenpit, teunisbloem, soja.

Voor het haaroliën was je je haar met een zuiverende shampoo. Borstel jouw haar om klitten tijdens de behandeling te voorkomen. Bereid nu een oliemengeling voor van jouw favoriete olie, match deze met jouw haartype. Wat voor type haar heb je? Het is gemakkelijk te bepalen.

Doe een haarporositeittest. Bereid een glas helder water voor en een haar. Doe de haar in een glas water en observeer het. Als het water snel wordt geabsorbeerd, is het waarschijnlijk beschadigd. Dit geeft een hoge porositeit aan. Echter, als het op het oppervlak van het water drijf, is d porositeit laag, oftewel gezond. Wat betekent dit?

 • Laag poreus haar vereist bescherming en gemakkelijkere styling.
 • Medium poreus haar heeft hydratatie, voeding en bescherming nodig.
 • Hoog poreus haar vereist een diepe regeneratie en kracht.

Oliebehandeling – hoe doe je het?

Je kunt kiezen uit verschillende haaroliebehandelingen, welke kunnen matchen met de haarbehoeften. Voor een diepe regeneratie kun je een hete oliebehandeling uitvoeren. Als je haast hebt, zal een oliemist voldoende zijn. De olie kan worden aangebracht op de hoofdhuid, op het haa of alleen op de puntjes, of overal tegelijkertijd. Haaroliebehandelingen kunnen naar wens worden gecombineerd. De mogelijkheden zijn verschillend, en de meest populaire zijn:

 • Droge haaroliebehandeling,
 • Natte haaroliebehandeling,
 • Haaroliebehandeling voor het haar wassen,
 • Haaroliebehandeling na het haar wassen,
 • Haaroliebehandeling in de kom,
 • Haaroliebehandeling met oliemist,
 • Haaroliebehandeling ’s nachts.

De beste methode voor het verfraaiien van het haar is een hete oliebehandeling. Neem een kom en vul deze met water. Doe een flesje met olie in de kom. Na enkele minuten is het product klaar om te gebruiken. Breng wat olie aan op jouw vingers en masseer het in de hoofdhuid en het haar. Doe een douchemuts op – actieve en nutritionele ingrediënten zullen zo sneller worden opgenomen. Vervolgens drenk je de handdoek in heet water en sla je deze o je hoofd.

De hitte zal de huidporiën openen en de cuticula iets openen – het zal gemakkelijker zijn voor vitamines en mineralen om het haar te penetreren. Was jouw haar na een paar uur met een milde shampoo of conditioner. Wees voorzichtig – verbrand jezelf niet tijdens het aanbrengen van de olie. Als de olie in de ogen terechtkomt, kan dit irritaties veroorzaken. Als dit gebeurt, spoel ze dan grondig uit met lauw water.

Oliebehandeling – effecten

Haaroliebehandeling is aanbevolen voor degenen die de conditie van hun hoofdhuid willen verbeteren. Het verzorgt de hoofdhuid uitstekend en versterkt de haarzakjes en follikels. Ook helpt het roos tegen te gaan, evenals overmatig haaruitval en irritatie. Het is gunstig voor jouw haar: voorkomt gespleten haarpuntjes en beschermt ze tegen schade. Een haaroliebehandeling voedt diep, verzacht en geeft glans.

Het beschermt tegen uv-straling, warmte, onzuiverheden en schadelijke externe factoren. Bovendien vergemakkelijkt het haardrogen, styling en ontklitten. Het werkt als stylingprimer. Weet je dat sommige oliën de krul definiëren en de nadruk leggen op de natuurlijke haarkleur?

Hete oliebehandeling – oliën

Welke oliën zijn het beste voor een haaroliebehandeling? Om eerlijk te zijn, kun je elke olie gebruiken. Als oliën solide zijn (genaamd vetten of verzadigde oliën) moet je ze sowieso opwarmen, want zij worden boven de 25°C in vloeibaar. Echter, kokos, wonder, olijf, jojoba en amandeloliën zullen het meest effectief zijn. Kokosolie gaat haaruitval tegen, verzacht je lokken en elimineert roos. Wonderolie versnelt de haargroei en versterkt de haarzakjes. Olijfolie bevat antioxidanten die verouderingsprocessen tegengaan. Jojoba-olie maakt het haar glad en glanzend, terwijl amandelolie de algehele conditie van haar en hoofdhuid verbetert.